Живей качествено!… Или 11 начина да бъдеш качествено щастлив!

1. ОБИЧАЙ КАЧЕСТВЕНО
Обичай смело, обичай до край… Обичай без да се страхуваш, че ще те наранят… Обичай без очаквания, без уговорки, без предразсъдъци и планове… Любовта те прави безумно щастлив, отдай и се… По-добре изживей бурна и кратка авантюра, отколкото дълга, но скучна връзка!

2. УСМИХВАЙ СЕ КАЧЕСТВЕНО
Забрави изкуствените и „просто вежливи“ усмивки, усмихни се наистина, широко, от сърце… Усмихвай се искрено… на продавача, докато си купуваш сутрин кафе, на колегите, когато ги поздравяваш с „Добро утро“, на любимите си хора, на всички… Те ще ти отвърнат със същото и това ще направи деня ти по-добър!

3. ПЛАЧИ КАЧЕСТВЕНО
Тук не говорим да избухваш в рев, защото шефът ти е направил забележка, че не си сложил правилно тонера в принтера или че си изпуснал метрото… Когато ти е тъжно и душата ти плаче… не го спирай… прибери се, пусни си най-тъжната музика, сипи си нещо силно за пиене и си пореви на воля… Плачи, хлипай, ако трябва крещи… докато сълзите сами не пресъхнат… Изплачи тъгата и ще ти олекне, накрая дори ще се усмихнеш…(не излизай веднага- не забравяй, че си зверски подпухнал и зачервен)

4. РАБОТИ КАЧЕСТВЕНО
Не всеки има работа мечта, но пък с каквото и да се занимаваш нямаш оправдание да се подмотаваш. Не става въпрос за пари. Говорим ти за лично удовлетворение от свършената работа. Ако ще метеш, мети и измети до блясък!… И когато се прибереш ще си кажеш “днес свърших чудесна работа – градът е по-чист благодарение на мен“… Каквото и да правиш, прави го със страст… Поставяй си цели и ги гони… Усъвършенствай се… Покажи на себе си, че можеш…

5. ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ КАЧЕСТВЕНО
Тук можем да се разгърнем много, но ще се ограничим в няколко реда… Да уточним – не изпивай бутилка водка, не излизай с „приятели“, за да початите заедно в най-новото модно клубче, не прави тъпотии, за да блеснеш пред останалите… Пийни с любими хора, смей се с глас, танцувай на воля… Не се ограничавай само с нощни забавления… Прави това, което обичаш… Пускай хвърчило в парка, прави си балончета с дъвка, слушай музика, карай колело… Забавлявай се!!!

6. ПОЧИВАЙ СИ КАЧЕСТВЕНО
Сън или просто релакс, прави го както трябва… Когато заспиваш си осигури максимален комфорт… щастливите хора са тези, които имат здрав и дълбок сън…, а помниш болката във врата последния път, когато заспа на дивана нали?… Колкото и напрегнат да е работния ти ден, дай си няколко минути почивка.. Поспри за миг, разфокосирай и блуждай с мисли блажено… След тази кратка импровизирана медитация, ще можеш отново да се фокусираш и да си ефективен

7. ОБЩУВАЙ КАЧЕСТВЕНО
Бъди верен приятел… Не забравяй близките си…Интересувай се от тях… Бъди добър слушател… не кимай просто с глава, докато си мислиш дали не си забравил ютията вкъщи… Споделяй чувствата и идеите си… Не говори празни приказки, не давай празни обещания… Научи се да отказваш, в интерес е и на двете страни… Опитай се във всяка ситуация да погледнеш от друга гледна точка, да разбереш другия… Бъди добронамерен!

8. ПРОЩАВАЙ КАЧЕСТВЕНО
Ако простиш на някой нещо, направи го наистина на всяко едно ниво… Не оставяй и капка съмнение в себе си, защото това ще те тормози и ще пречи на отношенията ви… Не забравяй, че всеки греши… Приеми хората, които обичаш със слабостите им… Не съди твърде строго… Да прощаваш е велико!

9. ПЪТУВАЙ КАЧЕСТВЕНО
Когато тръгваш на пътешествие си вземи пътеводител, но задължително го остави в хотела още на втория ден… Да видиш забележителностите е интересно, но не се страхувай да излезнеш от маршрута… Свий в малка пряка… Изгуби се… Попитай някой местен за посоката или за място, където да похапнеш… Опитай се да разбереш и почувстваш духа и културата на страната, която си посетил… Направи всяко свое пътуване – приключение!

10. МИСЛИ КАЧЕСТВЕНО
Бля, бля, бля… ако ще се затормозяваш с мисли за чуждите мисли, забрави за щастието… Изобщо не го умувай какво ще си каже Ванчето за новата ти рокля, щом на теб ти доставя удоволствие – слагаш, носиш и се кефиш … Мисли за приятни и красиви неща… Мисли креативно… Забавлявай се с логични задачи… Измисли някоя нова вкусна рецепта или как да изненадаш гаджето…

11. ПАЗАРУВАЙ КАЧЕСТВЕНО
Не купувай 20-те ножа от самурайска стомана, които ти предлага съмнителния мустакат чичко на вратата за 15.00лв… Колко пък да ти трябват всичките 20 и колко пък да са остри, че и самурайски?… Купи си 2 качествени ножа, които ще ползват и внуците ти… Не те агитираме да пазаруваш само скъпи неща… Говорим ти за качество, има такова и на достъпна цена… Просто обръщай внимание на материалите, изработката и детайлите… Качествените продукти те карат да се чувстваш специален и уверен. Те просто носят удоволствие!

И в този ред на мисли… ако се чудиш дали тези правила наистина функционират… не можем да ти дадем 100% гаранция… но е факт, че при нас се получава, защото живеем качествено…
Ако се чудиш дали снимките на буквите BukvArt са качествени… Виж сам и прецени!

 

kachestvo

kachestvo2

 kachestvo-3-1